На 11 януари 1994 година за първи път се отбелязва световният ден на думата „Благодаря“ (International Thank You Day). Вече много години на този ден имаме пълното право да изразим благодарността си към  семейство, приятели, колеги и всеки, който  е направил деня ни  по-добър, по-усмихнат и позитивен. Една от най-красивите думи в  българския език, думата „Благодаря“, означава „дарявам благо, добрина, добро“.

„Благодаря“ всъщност е и най-простичкото послание, което можем да изречем помежду си. Да благодариш на някой за нещо е сила. Философите казват, че изричането на благодарност не е нещо сложно и голямо, но не всички хора са в състояние да изкажат или покажат блогодарност с една единстена дума. Психолозите смятат, че думите на благодарност са „словесни ласки“, които душевно  стоплят и успокояват хората. Определящ е фактът, че думите на благодарност трябва да се изричат от сърце.

Получаването на „Благодаря“ след услуга или добро дело автоматично ни кара да се чувстваме по-добре. Така че не забравяйте да награждавате всеки, заслужил вълшебната думичка. Не само днес, а всеки ден, защото без тази дума животът ни би бил мрачен и често лишен от смисъл.

И ние, работещите в Библиотека „Зора“, казваме нашето огромно „Благодаря“ на всички наши читатели, приятели и колеги! Надяваме се, през цялата година да имаме отново  много поводи за срещи и  благодарност към Вас!