На 19 октомври 1931 година в Пул, Англия е роден Джон льо Каре.

Джон льо Каре  е литературният псевдоним на Дейвид Корнуел – едно от най-големите имена в света на шпионския трилър. Романите му се отличават с висока литературна стойност и в тях авторът разглежда основни морални ценности през призмата на патриотизма и шпионажа. Льо Каре е майстор на елегантния стил, умело заплетената фабула и остроумния диалог. Той познава отвътре света на шпионажа и достойно продължава вековната традиция, поставена от Кристофър Марлоу и доразвита в наши дни от Греъм Грийн, Съмърсет Моъм и Джон Диксън Кар.

Литературната кариера на британския писател Джон льо Каре е неразчленимо преплетена с професионалния му живот на таен агент, вграден в разузнавателните структури на Обединеното кралство. Романите му, отвъд високата им художествена стойност, с техните добре фабрикувани сюжети, са всъщност произведения на реализма от най-ново време, почти документални са и  изводите за света, в който живеем. През 2008 г. The Times класира Льо Каре 28-и в списъка на „50-те най-велики британски писатели след 1945-а“, а според редица критици той е най-финият и психологически сложният майстор на шпионския роман за всички времена.

Негови произведения: „Един малък град в Германия“, „Малката барабанчица“, „Отдел „Русия“, „Нашата игра“, „Сингъл & Сингъл“, „Вечният градинар“, „Абсолютни приятели“, „Най-търсеният човек“, „Изменник по вкуса ни“, Серия „Джордж Смайли“ и други.