НАГРАДАТА за литература и изкуство „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ““ 2021 

НЕ СЕ ПРИСЪЖДА

 

поради невъзможност да бъдат изпълнени условията за избор на носител, регламентирани в Наредба за символиката на Община Сливен.

 

Предложени за наградата :

Найден Вълчев от Съюза на българските писатели

Валентин Танев от Съюза на артистите в България

проф. д-р Васил Рокоманов от Националната художествена академия

Александър Дойчинов от Съюза на художниците в България

Атанас Цонков от Съюза на независимите български писатели

Ники Комедвенска (поетеса) от  ръководството на Средно училище „Пейо Яворов“ – Сливен

 

* * *

 

Носител на наградата за стопанска инициатива „ДОБРИ ЖЕЛЯЗКОВ-ФАБРИКАДЖИЯТА“ ‘ 2021

  е  ИВАН ЖЕЛЕВ – управител на „ДСГ България“ ООД, чиято основна дейност на територията на областта е свързана с Военен полигон „Ново Село“.

Компанията, включваща над 240 служители, предоставя широк спектър от услуги за своите контрагенти.
„ДСГ България“ ООД е създадена през 2006 г. като дъщерно дружество на немската D-S-G Catering GmbH – част от D-S-G Group, с цел предоставяне на координационна и управленска дейност при изпълнението на търговски и отбранителни договори на територията на Република България. С прогресирането на дейността и развитието на портфолиото от предоставяни услуги, „ДСГ България“ ООД придобива автономен статус от немското дружество, което позволява на местното ръководство да предприема по-смела инициатива в развитието на дейността на фирмата на територията на област Сливен.
Основна цел на компанията е да служи като мост между правителството на САЩ  и местните производители и доставчици на услуги, предоставяйки персонал за временна заетост, кетъринг, инсталация, управление и поддръжка на временни съоръжения, поддържащо оборудване и доставка на консумативи за него.
„ДСГ България“ ООД е със значителен опит, има успешно приключени проекти на територията на 25 държави в Европа и Африка, използвайки основно персонал от Сливен и региона.

 

* * *

 

Награда „Милосърдие” за 2021 година  е присъдена на д-р АЛЕКСЕЙ АЛЕКСЕЕВ за неговия принос в здравеопазването и социалната политика на Община Сливен.

Роден е през 1958 г. в гр. Търговище. Целият негов професионален път е свързан с МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – отделение по урология, където е назначен веднага след завършване на медицинското му образование. Общински съветник (1995-2011), член на Съвета на директорите в болницата през 2013-2016 г. и дълги години председател  на Постоянната комисия по здравеопазване, социална и жилищна политика в града.

 

 

* * *

Заради усложнената епидемична обстановка в страната са отменени традиционните прояви и тържества за отбелязване празника на Сливен.