НАГРАДАТА за литература и изкуство „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ ‘ 2015 

получава магнетичният и любим български актьор – проф. д-р АТАНАС АТАНАСОВ.

 

„Моето присъствие тук и сега е една от най-големите ми изненади през последните ми години…Сливен е градът от който започна моето съзнателно житейско пътуване. Тук разбрах, че пътуването не е придвижване, а движение. Благодарен съм за срещите си с хората на изкуството в този град. Благодаря за приятелството и незабравата, за това, че цветните им и неизбледнели спомени от моето присъствие в сливенския театър събудиха отново една отлетяла реалност…Останалото е мълчание…Защото ничия човешка суета, дори и актьорската, не е в състояние да надмогне опиянението от принадлежността към списъка на удостоените с тази чест личности, с които всяка нация би се гордеела. Благодаря Ви за подарения миг вечност!“

 

Избраникът за това високо отличие започва творческия си път от Сливенския драматичен театър, на сцената на който  в продължение на 5 години изгражда забележителни роли. Следва една впечатляваща кариера с успешни изяви в столични театри, телевизионни сериали, български и международни кинопродукции, режисьорски проекти и преподавателска работа в Театралната академия. И много награди за неговите превъплъщения – изумителна смесица от изтънченост, лека дистанцираност, ирония и самоирония.

 

 

 

 

 

* * *

 

Носител на наградата за стопанска инициатива „ДОБРИ ЖЕЛЯЗКОВ-ФАБРИКАДЖИЯТА“ ‘ 2015

  е  КАЛОЯН ГАНЕВ,  ръководител на „Карио ООД” –

една от популярните и най-бързо развиващи се компании за автоуслуги

и автомобилни консумативи в страната.

 

 

* * *

 

 

 

Награда „Милосърдие” за 2015 година  е присъдена на д-р КОМНЯ МИНЧЕВА,

дългогодишен ръководител на Неонатологичното отделение на областната болница в Сливен.

 

 

 

* * *

Наградите са връчени в Драматичния театър по време на концерт-спектакъл с режисьор Петър Кауков и водещи – артистите от Сливенския театър Вяра Начева и Ивайло Гандев. Тържеството продължава с изпълнения на Симфоничния оркестър под диригентството на Лучано Ди Мартино, солистите Цветелина Василева – сопрано, Иван Момиров – тенор и Юлиян Константинов – бас и Ансамбъла за народни песни и танци „Сливен”.