На 28 май  1908 година е роден Ян Флеминг – писателят, създал образа на агент 007.

Началното училище, което посещава, граничи с имението на Бонд, чието мото било „Светът не е достатъчен“.

Флеминг завършва колеж в Итън и Кралската военна академия. Като колежанин в Итън печели две поредни години званието най-добър спортист, което  успява да постигне само още един възпитаник на престижното учебно заведение.

Няколко години прекарва в Европа, изучавайки френски и немски език, след което започва работа в агенция „Ройтерс“, която го изпраща в Москва през 1933 година.

Флеминг участва във Втората световна война като поручик от военноморското разузнаване  с кодово име 17F. Той е автор на операция „Златно око“, а през 1944 година планира и съставя действията на Щурмови отряд 30.

През 1952 година се жени за Ан Картрис и същата година започва да пише  „Казино Роял“, който е първият му роман с герой Джеймс Бонд.

Флеминг написва 14  романа с главен герой Бонд – име, което става символ и запазена марка не само на своя автор, но и  на Англия.

Автор е на няколко разказа и на детската книжка „Чити Чити Банг Банг: Магическата кола”.

И до днес читателите по цял свят се радват на „Живей, а другите да умрат“, “Диамантите са вечни“, “Само за твоите очи“, “Шпионинът, който ме обичаше“, “От Русия с любов“, “Доктор Но“ и други.

Приживе Флеминг вижда екранизация само на два филма с участието на култовия герой агент 007 -„От Русия с любов“ и „Доктор Но“. Днес, 24 филма с главен герой Джеймс Бонд , прославят името на истинският агент 007 и разнасят славата му по цял свят. Ян Флеминг умира през 1964 година.